Wednesday, April 14, 2010

TEMUDUGA/TEMUBUAL KAWIN
rasanya dh seminggu xmenulis di blog ni cuma jadi pembaca kepada blog orang lain je..he..he..actually aku dan encik tunang dh settlekan pasal urusan temuduga kami. encik tunang settlekan part dia pada 07/04 dan aku pada 08/04...bila dh g temuduga/temubual tu sgt lega..hu..hu..tp masa nk temuduga tu mmg sgt nervous tau..sampai aku terlupa ayat yg dia suruh baca...aku ckp "sori encik, blh saya ulang"...pegawai tu ckp " blh..blh...nape ni..jgn nervous2 sgt...rileks..rileks"..hu..hu..apala cik sri ni kan..:D dh settle semua tu kami g mkn Pizza Hut...encik tunang ckp dh lama xmkn Pizza...lepas mkn tetiba encik tunang ckp, jom kita g kedai emas...wahhhh....sgt tidak percaya..biasa encik tunang minta mak dia yg uruskan bab2 emas ni mcm masa tunang n risik ari tu..memula encik tunang ckp nk tgk je, tp bila fikir2 balik dia setuju nk beli..akhirnya aku dapat gak beli gelang seperti yg aku minta..luv u my fiance..he..he..
kemudian kami g umah mak andam utk fitting baju encik tunang...last sekali g kedai wat baju nikah dan hasilnya...hu..hu...masih belum wat lagi...waaaa...."kak, saya nk amik akhir bulan 4 tau...jgn lupa"...sgt mendebarkan la berurusan dengan akak tu...hu..hu

Gubahan Hantaran.
Ahad yg lepas g ayer hitam utk beli brg2 yg diperlukan utk urusana gubahan tu..jln2 n kuar masuk kedai utk memilih...hu..hu..mlm tu aku settlekan 3 daripada 5..nasib xbyk cam masa tunang...tu yg rileks skit pasal urusan hantaran ni..tinggal nk letak brg2 n final touch utk hantaran nanti...skrg dh xblh rileks-rileks lagi...masa dh xpanjang..hu...hu...
wake up sri...kena rajin2...:)

2 comments:

.:Mrs. Engineer:. said...

awak kawin ktne eh?cuak gk ade interview2 ni...

sri seri said...

saya kat johor..kat sini ada temubual.kat tempat awak xde ek..dia tanya simple2 je..suruh ngucap..baca fatihah..doa qunut..tp yg kelakar nya, saya baca fatihah leh xingat...siap ulang lagi tu..ha..ha..kelakar je..

Post a Comment